Egy amerikai milliomos, bizonyos Preston Henn 1960 óta vásárol rendszeresen Ferrarit. Gyűjteménye meglehetősen lenyűgöző: az évek során megfordult nála az F40, az F50, az Enzo és a LaFerrari, volt neki 458 Speciale-ja és 275 GTB,-je, de Daytona Spyder is állt már a garázsában, a főhelyen pedig ott van Schumi egyik F1-es autója.

Az 1931-es születésű üzletember joggal gondolta hát, hogy ha valakinek, neki jár egy Ferrari LaFerrari Aperta, ezért kiállított egy egymillió dolláros csekket, és elküldte azt személyesen Sergio Marchionnénak.

A csekk azonban visszajött, egy rövid levél kíséretében, amiben sajnálattal közölték, hogy előre eladták a teljes kontingenst, így nincs módjuk elfogadni a megrendelést.

Henn erre pert indított a Ferrari ellen: 75 ezer dollár kártérítést követel, amiért a gyár méltatlannak találta őt a LaFerrari kabrió megvásárlására, és ezzel megalázta és nevetségessé tette őt barátai, üzleti partnerei és a gyűjtői közösség előtt.

Szakértők szerint ingoványos talajra tévedt a felháborodott rajongó: amennyiben kártérítési igényét jogosnak találja a bíróság, azzal veszélyes precedenst teremthetnek.