Bár lakosainak száma mindössze 420 fő, a szardíniai Porto Cervóban minden más európai városnál drágábbak az ingatlanok: a négyzetméterár olykor 300 ezer euróra, azaz kevés híján egymilliárd forintra rúg. Akinek itt van nyaralója, aligha gondolkodik el azon, hogy vegyen-e Rolls Royce-t – azon már inkább, hogy milyet. Talán ezért is mutatta be itt a brit márka egyedi átalakításokkal foglalkozó Bespoke részlegének legújabb alkotásait.

A Wraith az alkony tematikája szerint született meg, fényezése kéttónusú, belül lilás sáv emlékeztet a naplementére. A kékes-feketés beltérben struccbőr kárpitozás koronázza a hangulatot.

Bezzeg a Dawn konkrétan Porto Cervo színeit és forgatagát idézi, egyedi smaragdzöld belső terében szépia/zöld bőrkárpit teremt, hm, egyedi légkört. A csomagtartó padlóját tíkfából készült betét fedi, bár a sok tengerészeti témájú Rolls után ez már nem annyira izgalmas.

Az autók bemutatásával egy időben egy különleges, szeptemberig nyitva tartó kiállítást is megnyitottak: itt a londoni Mo Coppoletta tetoválóművész az egyedi Rollsok által ihletett alkotásait mutatják be, a műfajban szokásos médiumon – azaz élő bőrön.

P90228739-highRes