Ha azt mondjuk, Michael Edwards, senki nem tudja, kiről beszélünk. Ám ha becenevén említjük, rögtön beugrik, ki volt Eddie, a Sas. A botcsinálta síugró komolyan vette, hogy az Olimpia az amatőr sportolók versenye. Miután nagy sebességű lesiklásban meglehetősen sikeres volt, gondolt egy merészet, és benevezett az 1988-as Calgary téli olimipiai játékokra, mint Nagy-Britanniát képviselő síugró – erre egyébként 1929 óta nem volt példa.

 

Eddie legeslegutolsóként végzett a 70 és 90 méteres számokban, az utolsó előtti sportoló csaknem két és félszer annyi pontot ért el, mint ő; a közönség azonban a vállára emelte, és hősként ünnepelte az esélytelenül is kiálló, álmait megvalósító sportolót.

Kérdés, hogy saját magára is így tekint-e a Mitsubishi Angliában, mindenesetre a héten a márka első számú nagykövetének nevezték ki az ötvenkét éves legendát. Eddie az ASX modellt fogja népszerűsíteni egy sor, a közösségi médiákban megjelenő videóban, ahol különböző kalandsportokban teszi próbára magát. Alább látható a reklámszéria előzetese.

Az olimpiai szellem halhatatlan, máig aktív megtestesítőjéről egyébként filmet forgattak Hollywoodban, a stílusosan Eddie, a Sas című alkotást idén télen mutatták be Hugh Jackman mellékszereplésével.