Rájár a rúd a Toyota Priusra és a Lexus CT200h-ra: nem elég, hogy a 2009 és 2012 között gyártott példányaikon a függönylégzsák felfúvó egységének hibáját észlelték, ami gázszivárgást, és ennek következtében nem rendeltetésszerű működést, sőt, akár személyi sérülést is okozhat, 2006 óta hibás üzemanyagtartály-szellőztetővel gyártják őket, ami extrém esetben tűzhöz is vezethet. Az előbbi probléma a Prius plug-in hibrid típust is érinti, a tűzveszély egyes Prius Plus, Auris és Corolla modelleknél is fennállhat.

A Mercedes-Benz közepes szabadidőjárművét régen ML-nek, most GLE-nek nevezik. Ebben az esetben a név nem számít, csak az, hogy a tavaly április és augusztus között gyártott modelleknél erős ütközés esetén kiszakadhat a vázszerkezetből a jobb hátsó ülés biztonsági öve.

A Volkswagennél a fél modellpalettát érinti a mechanikus gyermekzár meghibásodása: a hátsó ajtóknál elhelyezett retesz rossz úton, rázkódás hatására kioldhat, így a gyermekek véletlenül kinyithatják az autót. A probléma azokat a Golf, Jetta, Up, CC, Tiguan és Polo típusokat érinti, amelyeket 2015. november 25. és 2016. április 14. között gyártottak.

Jóval kevesebb autót érint a Jaguar visszahívása: az idén március 3. és június 15. között elkészült F-Pace szabadidőjárművekben rosszul vezették el az indítómotor kábelét. A vezeték ezért kidörzsölődhet, ami rövidzárlathoz vezethet. Jobb esetben ilyenkor csak leáll az autó, de akár tüzet is okozhatnak a megolvadó műanyag alkatrészek.

Részletes információk itt.