Ahhoz képest, hogy fél éven belül teljes valójában be szeretne mutatkozni, meglepően keveset mutat magából a Land Rover Discovery azon prototípusa, amelyet Angliában fotóztak le.

Az autó végleges formatervéről a két évvel ezelőtt bemutatott Land Rover Discovery Vision tanulmány (fent) alapján alkothatunk fogalmat; a prototípus orrkialakítása, valamint a döntött C-oszlop megoldása emlékeztet a koncepcióra.

A prototípus maszkolt tetősínje elrejti a vonalakat, de szinte biztos, hogy a modell legfontosabb jellegzetessége, a legelső generáció óta meglévő, lépcsőzetes kialakítású tető megmarad. Ha így lesz, kényelmesebb lesz a modell a harmadik üléssoron utazóknak – a hétszemélyes belső tér gyakorlatilag biztosra vehető, annál is inkább, mert a Land Rover Discovery ötödik generációja a Range Rover Sport által is alkalmazott padlólemezre épül.

Motorikusan a kétliteres turbómotorok, illetve a 3.0 V6 blokkok adják majd a kínálat gerincét, de nem kizárt egy ötliteres sportmodell bemutatása sem. A dízel hibrid, illetve elektromos kivitelek is esélyesek.