A Cambridge melletti autópályaszakaszon autózók először nem is értették, amit láttak: egy öreg Mercedes egyszer csak elkezdett balra-jobbra kóvályogni a sávok között, majd felrobbant.

Mint később kiderült, az autó vezetője, a 43 éves Foyzal Islam ekkor már alighanem halott volt: a férfi vezetés közben benzinnel locsolta be, majd felgyújtotta magát.

Szemtanúk úgy látták, mintha a robbanást megelőző másodpercekben a férfi matatott volna valamit az anyósülésen. Később egy közeli benzinkút biztonsági felvételeit elemezve kiderült, Mr. Islam percekkel korábban teletöltötte üzemanyaggal autóját, valamint egy marmonkannát.

Vezetés közben gyújtotta fel magát a férfi 1
Vezetés közben gyújtotta fel magát a férfi 2

Vezetés közben gyújtotta fel magát a férfi

Vezetés közben gyújtotta fel magát a férfi

Vezetés közben gyújtotta fel magát a férfi 5
Vezetés közben gyújtotta fel magát a férfi 6
Fotó megosztása:

A tűzoltók elmondása szerint az oltáshoz az átlagosnál négyszer több vizet kellett használniuk, annyira intenzív volt a tűz. A kiégett roncsban aztán nem is egy, hanem két műanyag kanna megolvadt maradványait találták a kocsiban. A szivargyújtó a padlón volt, a holttest ruházatán nyomokban benzint találtak.

A nyomozás megállapította, hogy hetekkel idén januárban bekövetkezett halála előtt a férfit gyógyszer-túladagolással szállították kórházba. Akkor azt állította, véletlen baleset történt. Mindezt figyelembe véve az ügyet öngyilkosságnak nyilvánították.

Nyitóképünk illusztráció