Megkezdődött annak a nőnek a tárgyalása, aki fél évvel ezelőtt BMW-jével gyakorlatilag kivégzett egy hazafelé sétáló férfit. A most 30 éves Maria Lentini hajnali fél három körül egy 20 ezres New York-i kisvárosban, Halfmoonban gázolta el az országúton baktató Patrick Dufft, aki az ütközés erejétől átszakította a szélvédőt.

A nő ennek ellenére nem állt meg, hanem továbbhajtott, a rendőrség vagy a mentők helyett pedig rokonait, barátait kezdte hívogatni. Végül húga értesítette a rendőröket, így találtak rá 75 perccel később – a férfi holtteste még mindig a szélvédőben volt.

hitrun24n-1-web

A nő ellen halálos baleset okozása, veszélyeztetés, baleset helyszínének elhagyása, valamint az alkoholvizsgálat megtagadása ügyében emeltek vádat. Az áldozat (aki a jövő héten lett volna 31 éves) barátai szerint ennél jóval súlyosabb dolgok történtek, ám az elgázolt férfi szülei szerint az ügyész jól végzi a dolgát.

A Facebookon mindenesetre már alakulóban van egy csoport, amelynek tagjai azt tűzték ki célul maguk elé, hogy Lentini a lehető legsúlyosabb büntetésben részesüljön. A csoportnak több mint 2000 tagja van.