A brutális sportautót a legnagyobb titokban mutatták be, a közönséget a potenciális vásárlók egy szűk csoportja alkotta. Pontosítunk: a szerencsés milliárdosok egy agyagból és műanyagból összeállított makettet nézhettek meg, ráadásul még az sem végleges, de már így is kellően ígéretes ahhoz, hogy az érdeklődők közelharcot vívjanak az autóért.

AM RB 001

Ebben a műfajban nem ismerik a sűrű fillér elvét: mindössze 99 darab készül majd az autóból, azokat viszont állítólag darabonként 2-3 millió fontért (800 millió – 1,2 milliárd Ft) fogják kínálni. Az árat  diszkrécióra hivatkozva nem erősítette meg a gyártó, annyit viszont elmondtak, hogy a kocsi tömegét és teljesítményét tekintve nagyjából a Le Mans-i csúcskategória (LMP1) szintjén fog mozogni – azaz tömege egy tonna körüli lesz, teljesítménye megközelítheti az 1000 lóerőt. Erre szükség is van, hiszen az eredeti elképzelések szerint a kocsiból készülne egy pályaversenyautó is, amelynek lépést kell tudnia tartani az F-1-es autókkal.

Az AM RB 001 forgalmazását néhány országra korlátozza a gyártó, egyrészt mert 99 darabot így is könnyen eladnak, másrészt mert nem érné meg a legfontosabb piacokon kívül homologizáltatni az autót.

A hivatalos leleplezésre 2018 nyarán kerül sor. Nyitóképünk az Autocar magazin által készített fantáziarajz.