A Raiba család – a szülők, valamint két lányuk, az ötéves Katrina és a nyolcéves Karlina – tavaly októberben békésen autóztak lakóhelyük közelében, amikor a semmiből feltűnt egy nagy sebességgel közeledő terepjáró, és frontálisan ütközött velük. A baleset következében a két gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett, mindketten deréktól lefelé megbénultak.

A nyomozás kiderítette, hogy a Range Rovert vezető férfi – mellesleg hivatásos autóvezető-instruktor – az ütközést megelőző percekben rendkívül agresszívan viselkedett: majdnem leszorított az útról egy Mazdát, aminek a vezetője sérelmezte, hogy túlságosan közel jött hozzá.

„Lehúztam az ablakomat, és bemutattam neki, mert veszélyesen közel autózott mögöttem. Kénytelen voltam megelőzni egy másik autót, hogy megszabaduljak tőle” – emlékezett vissza a Mazda tanúként beidézett vezetője. Ezt követően a Range Rover a megelőzött autóra tapadt rá, és megpróbálta megelőzni, hogy utolérje a Mazdát. Amikor végül sikerült neki, akkor következett be a baleset.

„Soha nem fogjuk tudni megbocsátani, amit tett” – mondták az áldozatok szülei a tárgyaláson. „Minden reggel azt kérdezik tőlünk a lányok: mikor fogjuk újra érezni a lábunkat? Azt hiszik, majd egyszer meggyógyulnak.”

A bíróság ma hoz ítéletet a 39 éves ámokfutó ügyében; a férfi egyébként beismerte bűnösségét.