Tudod, mire nincs egyáltalán szükség egy luxusautóban? Na? Várj, segítünk:

  Anyósülésre. Adva van a sofőr, nehezen megkerülhető tétel, és persze a főnök, akit szállítania kell. És kész. Vannak persze különleges helyzetek, amikor testőrök, titkárok utaznak a jobb egyben, de ők végső soron elférnek a vezető mögött, ráadásul nem minden milliomosnak kell menet közben dolgoznia és/vagy az életéért aggódnia. Nem véletlenül szerelik fel a prémiumgyártók nyújtott limuzinjaikat messze előre tolható, lenyitható háttámlás, előre buktatható utasülésekkel. Ahelyett, hogy ahogy van, kidobnák az egészet a csudába.
Chilling out - tedd fel a lábad, dőlj hátra, és lazulj el

Chilling out – tedd fel a lábad, dőlj hátra, és lazulj el

A Volvo pontosan ezt tette az S90 Excellence koncepció esetében. Valójában a tanulmány nem is autó, csupán a beltér tökéletesen funkcionális makettje, de így legalább jobban átlátjuk a lényeget. Az anyósülés helyén egy tologatható, fűthető gigazsámoly található, hátul öblös rekesszel, amely diszkréten elnyeli a főnök(asszony) cipőjét. Az ülések is állíthatók, így mindenki pontosan térdhajlatához simíthatja a támasztékot.
Ez azonban csak a kezdet, mert a párnázott emelvényből monitor hajtható ki, amely a többi szerelvénnyel (asztalka, billentyűzet, hűtőszekrény és annak tartalma) összhangban három pozícióba állítható, a kívánt felhasználástól függően: dolgozhatunk, tévézhetünk vagy csak lazulhatunk, míg A-ból B-be visz a kocsi.
Élni tudni kell.