A cég 2020-ra több mint duplájára emeli gyártókapacitását a 2013-ban megkezdett, 276 millió euró (87 milliárd forint) értékű beruházás révén. Az Európában egyedülálló, teljesen automatizált BIRD-technológiának és a gyártókapacitás bővülésének köszönhetően a tatabányai gyár a Bridgestone meghatározó, a legfejlettebb technológiával rendelkező európai üzemévé válhat.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését, napjainkra Magyarország harmadik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2007-ben 300 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig 2015 végére már közel 700-an dolgoztak az itt előállított, ultranagy teljesítményű (magas sebességindexű, nagyméretű, alapvetően prémiumkategóriás autókra gyártott) személyautó-abroncsokon.

A BIRD-technológia

A Bridgestone összesen 10 gyártóüzemmel rendelkezik Európában, de a tatabányai gyár az egyetlen, ahol alkalmazzák a BIRD (Bridgestone Innovative and Rational Development) technológiát. A Japánon kívül csak egy mexikói üzemben létesített, szigorúan őrzött technológia lényege, hogy automatizálja a teljes abroncsgyártási folyamatot az anyagfeldolgozástól az abroncsok utolsó ellenőrzéséig. Az így készült prémium abroncsok ugyanazt a minőséget biztosítják, mint a hagyományos gyártósoron előállított gumik, de a BIRD előnye, hogy közel száz százalékkal képes növelni egy hagyományos üzem termelékenységét.

Az így előállított abroncsok döntő többségét európai célpiacokra (elsősorban Spanyolországba, Olaszországba, Franciaországba, az Egyesült Királyságba és Németországba) exportálják, míg kisebb hányadukat Magyarországon értékesítik.