A motor a régi TDI-k klasszikus értékeit teremti újra: megbízhatóan duruzsol, takarékos és erős

A motor a régi TDI-k klasszikus értékeit teremti újra: megbízhatóan duruzsol, takarékos és erős

Az ajánlat az emissziós botrányban érintett kétliteres TDI motorral rendelkező 482 ezer amerikai Volkswagen és Audi tulajdonosára vonatkozik.

A Volkswagen a tulajdonosoknak 500 dollárral feltöltött szabadon felhasználható fizetőkártyát, valamint 500 dollárral feltöltött, a Volkswagen-kereskedőknél felhasználható fizetőkártyát ajánl fel, hároméves ingyenes helyszíni műszaki segélyszolgálattal kiegészítve.

A Volkswagen felajánlásának nincsenek feltételei, azaz a gyártó nem írat alá a programban részt vevő tulajdonosokkal olyan nyilatkozatot, amely szerint nem vehetnek részt a Volkswagen ellen esetleg indított kártérítési perekben. Az érintett autók tulajdonosainak a Volkswagen korábban 2000 dolláros kedvezményt is felajánlott újautó-vásárlásra.

A Continental autóipari beszállító szerint a dízelbotránynak nem lesznek komoly következményei. “Sem az Egyesült Államokban, sem Európában nem észleltük, hogy ügyfeleink átálltak volna a dízel járművekről a benzinesekre, vagy csökkent volna a dízelek iránti kereslet” – mondta Wolfgang Schäfer, a Continental pénzügyi igazgatója. Schäfer szerint semmilyen rövid távú hatás nem volt megfigyelhető, de hozzátette, hogy a középtávú hatásokra vonatkozóan még korai lenne következtetéseket levonni.