Furcsa vádaskodásba kezdett a Volkswagen AG egyik vezetője. Akbar el-Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója, a Volkswagen AG igazgatótanácsának a tagja a dubaji légikiállításon azt mondta: egyetlen autógyár sem képes betartani a hatóságok által előírt emissziós határértékeket.


“Ha valóban megvizsgálnánk minden egyes autógyártót, azt kellene látnunk, hogy egyik sem képes betartani a hatósági előírásokat” – mutatott rá. “A Volkswagen egy márka és ez a márka nem fog csak úgy eltűnni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a konszern “kiváló autókat, kiváló teherautókat, kiváló buszokat gyárt. Termékei első osztályúak.” A média “méltatlanul” bánik a Volkswagennel – szögezte le, a sajtóban a vállalatot ért bírálatokra célozva.

A katari állami befektetési alap, a Qatar Investment Authority a Volkswagen elsőbbségi részvényeiből a legnagyobb pakettet tartja birtokában, a törzsrészvényesek körében pedig a harmadik legnagyobbnak számít. A Volkswagen konszern emissziós botrányának kitörése óta az alap 4 milliárd dolláros árfolyamveszteséget szenvedett el részvénytulajdona után.