A panelház előtt szabálytalanul megálló, szakadt Swiftek és a szikszalaggal egyben tartott, japán importból származó robogók valóságából nézve majdhogynem értelmezhetetlen az a profi futárkocsi, amelyet kifejezetten pizzaszállításra alakítottak ki az Egyesült Államokban.

A projektben részt vett a Roush tuningműhely, valamint a crowd sourcing terén hatalmas tapasztalattal bíró Local Motors – mivel hogy a futárjárgányt össznépi tervezéssel gondolták elkészíteni.

A Domino’s DXP névre keresztelt autót több mint három éven át tervezték, illetve gyártották, de megérte: a megbízó étteremlánc szerint forradalmasíthatja a pizzaszállítást. Összesen 385 nemzetközi pályamunka érkezett a kiírásra, ezekből gyúrták össze a végleges verziót.
A DXP nem marad álom: az USA 25 városában összesen 100 darabot állítanak belőle szolgálatba.

Az autó legfontosabb eleme a vezető oldali ajtó mögött található, távirányíthatóval nyitható melegen tartó sütő, míg az egyéb ételek, evőeszközök és miegymás tárolására rengeteg rekesz szolgál.

A beltér felületei könnyen tisztíthatók, és teljesen csúszásgátlók. A vezetőülés kivételével mindent átépítettek, a raktérben akár 80 doboz pizza elfér.

Ami a dekorációt illeti, a tükrökben elhelyezett talajmegvilágító fények a cég logóját rajzolják az aszfaltra, a Chevy csokornyakkendőjét szintén a Domino?s emblémája cserélte le.

A furcsa az, hogy amikor 2013-ban meghirdették a pályázat győztesét, akkor egyáltalán nem ez a pályamű jött ki első helyen, hanem ez – közben alighanem lefaragták a költségvetést.

A legprofibb pizzafutár-kocsi, amit soha nem láthatunk 2 A legprofibb pizzafutár-kocsi, amit soha nem láthatunk 3