Kiderült, hogy az elöregedett hazai autóparkban csupán a gépjárművek öt százaléka rendelkezik parkolássegítővel, de aki tehetné, azoknak is csak a fele használja a rendszert. Parkolni tehát “önerőből” szeretnek az autósok, sétára viszont nem hajlandóak: legtöbben a célhoz legközelebb szeretnek parkolni, és lehetőleg tágas helyre. A városiak tolatva, a kisebb településen élők pedig orral előre állnak be legszívesebben.
Mindössze a sofőrök egyharmada (32%) hajlandó akár 600 métert gyalogolni parkolás után a végső célig. A többiek azért igyekeznek 300 méteren belül maradni, sőt, 27 százalék szinte ajtótól ajtóig használja gépjárművét, hiszen legfeljebb célja 100 méteres körzetében teszi le az autót. A távolságot tekintve egyébként nem található különbség az egyes demográfiai csoportok – így a különböző korosztályok – között sem. 
A 18-59 éves magyar sofőrök háromnegyede nem áll olyan helyre, ahonnan az autója picit is kilógna, illetve nehéz lenne az ajtónyitás és a kiszállás. Tízből mindössze egy női sofőr vállalja a nehézkes kiszállást az autóból szűkös helyre való parkolás után. A férfiak 26 százaléka azonban beáll olyan helyre is, ahol nehéz kiszállni.
A merőleges parkolást a 18-59 éves magyar sofőrök 35 százaléka részesíti előnyben, a párhuzamost 36 százalék, míg 45 fokos szögben 29 százalék parkol szívesen. Érdekesség, hogy a 18-29 év közöttiek körében jóval népszerűbb a merőleges parkolás (49%), mint a többi korosztály körében, illetve, hogy míg körükben mindössze 17 százalék preferálja a 45 fokos szögben történő parkolást, addig az 50 év felettiek között ez az arány 40 százalék. 
A válaszadók közül többen gondolják úgy, hogy jobb orral előre parkolni, 56 százalék állítja ezt, míg 44 százalék inkább betolat. Ebben a kérdésben erős különbség érződik a fővárosban és a falun élők szokásai között: míg Budapesten az autósok egyharmada parkol a kocsi orrával előre, s kétharmad inkább befarol, addig a kisebb településeken ez az arány éppen a fordítottja: mindössze minden harmadik vidéken élő parkol az autó hátuljával.
Az olyan parkoláskor előforduló kellemetlenségek, mint a járdaszegélynek való ütközés, vagy súrlódások a 18-59 éves magyar sofőrök 70 százalékát érintik valamilyen gyakorisággal. A zsúfoltabb Budapesten élők felülreprezentáltak azok körében, akikkel előfordulnak ilyen kellemetlenségek. A válaszadók 55 százaléka utcán parkol, 22 százaléka parkolóházban és 23 százalék válaszolta azt, hogy ha a városközpontba megy, inkább leteszi az autót.
Elölről vagy hátulról szeretjük? Így parkolunk mi 1