Folytatódik a Mercedes-Benz kompakt méretű modelljeinek megújulása. A nemrég felfrissült A-osztály után az ugyanarra a padlólemezre épülő CLA-n és annak kombi változatán, a Shooting Brake-n a sor. Várhatóan nem is kell sokat várni rá, hiszen már közúton tesztelik a modelleket.

Nagy változásra a külsőt illetően nem kell számítani, kicsit átalakítják a lökhárítókat, a hűtőrácsot és a lámpákat. Az AMG modellen széria lesz a többin felárért elérhető lesz a LED-es fényszóró. A kipufogóvégeket a lökhárítóba integrálják.

Új kárpitok és színek várják a vevőket az utastér tekintetében, ahol korábbinál is nagyobb 8 colos átmérőjű képernyőn jelenik meg a fedélzeti rendszerek képe. Megújulnak az első ülések is.  Újdonság a Dynamic Select rendszer megjelenése, az üzemmód-kapcsoló három fix (sport, öko, komfort) és egy programozható konfigurációt kínál. Az AMG modellhez az öko állás helyett sport+ funkció jár, amit az extra AMG csomag (zárható differenciálmű, adaptív sportfutómű) megvásárlása esetén egy ötödik: a verseny-üzemmód egészít ki.

Kémfotók a megújult magyar Merciről 2 Javultak a vezetőtámogató rendszerek is, immár 60-200 km/óra tartományban riaszt a bóbiskolás miatt, immár nemcsak figyelmeztet, de automatikusan fékez is a ráfutásos baleset megelőzésért a kocsi.

A motorkínálat kibővül, megjelenik egy 102 lóerős CLA 160 modell, a legtakarékosabb pedig a 3,5 litert fogyasztó, 109 lovas CLA 180 d BlueEFFICIENCY Edition lesz. A 220-as jelzésű motor 170 helyett 177 lóerős, de ugyanennyivel erősödnek 250-es modellek. A 45 AMG jelzésű motor 381 lóerősre erősödik. A hétfokozatú 7G-DCT duplakuplungos sebességváltót rajtautomatikával szerelik fel.

Várhatóan szeptember közepén, a Frankfurti Autószalonon tartja világpremierjét a megújult Mercedes-Benz CLA, amelyet továbbra is Kecskeméten gyártanak majd.