Évi 9,6 millió angol font, azaz 4,1 milliárd forint: állítólag ennyit fog keresni új munkahelyén Jeremy Clarkson, a világ leghírhedtebb autós újságírója, akit folyamatos bántó megjegyzései után egy konkrét pofon miatt rúgtak ki a brit állami televíziótól.

Mint azt egy ideje tudni lehet, Clarkson és egykori kollégái, James May és Richard Hammond, valamint a műsor volt producere, Andy Wilman az internetes könyváruházból mindenes mégiamodullá nőtt Amazonnál folytatja pályafutását.

Clarkson régen is jól keresett, ám közel sem ennyire: 2013-ban műsorvezetőként évi egymillió fontot, azaz akkori árfolyamon számítva nagyjából a mostani összeg egytizedét vihette haza, ami még így is szép summa volt. Arról nem is beszélve, hogy a Top Gear licencet birtokló cég társtulajdonosaként további busás összegeket zsebelt be, összesen évi 14 millió fontot, azaz leendő jövedelmének másfélszeresét.

Az arányok persze csalókák lehetnek, mert elképzelhető, hogy az Amazon-ügyletben sem csak egy vasat tart a tűzben Clarkson; a pontos összegekről alighanem csak jövőre tudhatunk meg részleteket.

Havi 340 milliót kaszál Jeremy Clarkson! 2 Clarkson elmaradhatatlan társai, May és Hammond valamivel kevesebbet kapnak az Amazonnál, ám így sem lesz okuk panaszra. Míg korábban állítólag Clarkson bérének felét kapták a BBC-től, a különbség most durván 25 százalékra csökkent: a tervezett sorozatban havonta egy részt készítenek majd, és minden epizódért durván 590 000 fontot, azaz nagyjából negyedmilliárd forintot kapnak.

A hírek szerint  három évadra, harminchat epizódra szerződött a stáb. Számolj.