Egy héten át, augusztus 17-én (hétfő) reggeltől 22-én (vasárnap) késő estig kiemelt közúti ellenőrzéseket tartanak Európában. A cél a gyorshajtások visszaszorítása.

Az akcióban az előzetes tervek szerint mintegy 25 ország rendőrei – és helyenként más közúti ellenőrző hatóságai – vesznek részt. A magyar rendőrök is razziáznak.

Hazánkban a fokozott célellenőrzések három napig tartanak: augusztus 18-án és 19-én, valamint 23-án. A TISPOL Speed kampány országos szintre terjed ki, azaz a fővároson túl valamennyi megyében, lakott területen belül és kívül, valamint az autópályák mentén számítani kell sebesség-ellenőrzésekre.  

A kampány ideje alatt a rendőrség valamennyi működőképes sebesség-ellenőrző készülékét üzemelteti, a fix telepítésű, és a márciusban beszerzett új, többfunkciós berendezéseket egyaránt.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy a meleg és a nagy forgalom miatt legyenek az átlagosnál is türelmesebbek, számoljanak hosszabb menetidővel, menet közben tartsanak nagyobb követési távolságot, és mindig legyen a gépkocsiban megfelelő mennyiségű innivaló!

Tudod, mennyit kell fizetni, ha elkap az új szupertraffipax, amely a gyorshajtás mellett más szabályszegéseket is figyel? Itt a válasz!