Néhány nap alatt közel tízmillióan látták azt a videót, amiben rendőrök egy fiatal anyát szembesítenek tévedése lehetséges következményeivel.

Az eset még július utolsó napjaiban történt: egy 40 ezer lakosú kisvárosban (Hackensack, New Jersey állam, USA) egy vegyesbolt üzletvezetője telefonált a rendőrségnek, hogy a parkolójukban egy kislányt láttak egy furgonba zárva. Aznap mindössze 27 fokot mértek árnyékban, ám a tűző napon ilyenkor is perceken belül 50 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet az utastérben.

A kiérkező járőr (Richard Carrion rendőr és Sonya Bekier rendőrnő) a furgon ablakát betörve kiszabadította a zokogó, patakokban izzadó, kétéves gyereket; a rendőrnő – maga is édesanya – magához vette, megitatta, és a mentők érkezéséig igyekezett megnyugtatni.

Időközben megérkezett a kislány anyukája is, egy másik gyerekkel és egy telepakolt bevásárló kocsival. Amint meglátta a rendőröket, nem győzött bocsánatot kérni, és a gyerek után nyúlt, a rendőrnő azonban elhúzta tőle a kicsit, magyarázatot követelve a történtekre.

“Ez nem olyan, hogy bocsánat és kész. Meg is halhatott volna, ahogy idén már tizenegy gyerek az USA-ban” – oktatta ki a nőt, majd előkerült a bilincs: az anyát gyermek veszélyeztetése miatt letartóztatták, a kislányt rövid kórházi ápolás után édesapja gondjaira bízták.

Child Left in Hot Car by Mother Shopping in Costco!

I found #Child left in hot car by mother shopping at #Costco, #Police Broke  Window, Mother arrives late with other child, Hackensack New Jersey – Video Recorded by Arisleyda Pena – Yo encuentre Ni?a dejada en el coche caliente por su Madre estaba de compra en Costco , Ventana Rota por Policía , #Hackensack de Nueva Jersey #ChildLeftinCar #WorldStar #Univision #Telemundo #Noticias #CNN #ViralVideo #Youtube #Google #ChildAbuse

Posted by Rafael Rodriguez II on Thursday, July 30, 2015

(Nyitóképünk illusztráció)