Összesen nyolc, 23 és 25 év közötti lány ült abban a nyújtott limuzinban, amely most szombaton délután hat óra körül fordult ki egy New York állambeli borászat udvaráról. Az utasok egy leánybúcsú vendégei voltak, a kocsiban ott ült a menyasszony is.


A szűk úton nehézkesen manőverező, hosszú autóba fékezés nélkül száguldott bele egy platós kisteherautó. Az ütközés ereje iszonyatos volt: a limuzint szinte kettészelte a haszonjármű, a szemtanúk szerint az autó felhasadt oldalán női testek lógtak ki, haj és vér borított mindent.

A balesetben négy fiatal nő vesztette életét. A limuzin hivatásos sofőrjét és négy túlélő utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, akárcsak a pick-upot vezető Steven Romeót, aki a szemtanúk szerint törött bordákkal és orral szállt ki az összeroncsolódott teherautóból.

Felmerült a gyanú, hogy ittasan vezette járművét, ám ezzel kapcsolatban a hatóságok még nem nyilatkoztak. “Jelenleg folyamatban van a nyomozás, és nincs kizárva, hogy érdemben súlyosbodnak majd a vádak” – nyilatkozta az illetékes államügyész. A jármű sebességét még nem állapították meg, de az érintett útszakaszon nem ritkán száguldanak 110 km/órával az autósok.

Romeónak, akinek óvadékát egymillió dollárban állapították meg, egy évvel ezelőtt már volt egy halálos kimenetelű balesete: akkor egy rakodógépet üzemeltetett, amelynek leesett a kanala, és agyoncsapta cége egyik alkalmazottját.