A Magyar Közút Facebook oldalán már idejében felhívták a figyelmet a várható torlódásra. 


“Rendkívül erős forgalom várható az autópályákon Budapest felé. Várhatóan a kora délutáni óráktól kezdve, az autópályákon a főváros felé jelentősen lelassul a közlekedés a rendkívül erős forgalom miatt. Ez különösen igaz az M7-es autópályára. A pénteken és szombaton Balatonra utazó autósok rendszerint vasárnap délután és az esti órákban indulnak haza. Ebben az időszakban az erős forgalom miatt jelentősen nő a menetidő: telítettek a sávok, lassan lehet haladni az M7-es autópálya érintett szakaszán, a 71-es és a 710-es főúton is.

Az autósoknak a nagy hőség miatt érdemes megfelelő mennyiségű folyadékot maguknál tartaniuk, továbbá teli tankkal útnak indulniuk.
A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjanak a forgalmi helyzetről.”

16:20 Legfrissebb információ: A sztrádán a Balatontól Székesfehérvárig egy-egy szakaszon jelentősen lelassult a közlekedés. Budapest felé a 82-es km-nél nemrégiben két személyautó ütközött össze, ott lezárták a belső sávot.

Élénk forgalomra lehet még számítani a Balatonnál a 71-es és a 710-es főúton is, továbbá a 7-es főúton a Balatontól a fővárosig.

Sárkeresztúron a 63-as főút 71-es km-ében két személyautó karambolozott, lezárták a fél útpályát.

Érdemes a Magyar Közút Facebook oldalát, az Útinform frissülő híreit, valamint a Waze telefonos applikációt figyelni a várható forgalmi helyzetet illetően.