Ha a felvétel Dél-Afrikában, Oroszországban, netán Brazíliában készül, megborzongunk, és gondolatban máris lapozunk, csakhogy a megdöbbentő videót a Besztercebánya kerületi Zólyomban, a magyar-szlovák határtól alig 70 kilométerre rögzítette egy térfigyelő kamera.

A képeken jól látszik, amint fiatalok csoportja betuszkol egy taxi csomagtartójába egy kapálódzó lányt, majd a csomagtér fedelét lezárva elhajtanak. Ez önmagában is felkavaró látvány, de rémisztővé az teszi, hogy a helyszínen jelen volt két egyenruhás rendőr is, akik alig néhány méterről, egykedvűen nézték végig az eseményeket.

A felvétel nyilvánosságra kerülését követően villámgyorsan felbolydult a város: a polgármester azonnali jelentést kért a rendőrfőnöktől, a helyi sajtó pedig felkutatta nem csak a taxist, de az áldozatot is. Előbbi szerint a nő és a vele együtt a raktérbe beszálló férfi is előre mászott az ülésekre, mielőtt elindult volna a kocsi, a fiatal lány azonban, aki sem arccal, sem névvel nem vállalta a nyilatkozatot, azt mondta, mindvégig a csomagtérben utazott, és csak otthonánál engedték ki onnan.

Hogy mi történt az autóban, vagy azt megelőzően a közeli mulatóhelyen, egyelőre nem tudni.