Nem várt eredménnyel zárult az amerikai Emissions Analytics legutóbbi fogyasztásmérési tesztje. A vizsgált Lamborghini Huracan takarékosabb volt valós közúti körülmények között, mint amit hivatalos szabvány szerint fogyasztása mutat.

Utóbbi 14,7 liter a V10-es, 610 lóerős motorral szerelt sportkocsi esetében, míg a nemrég lezajlott mérés 13,2 literes eredménnyel zárult. A cég hosszú ideje végez méréseket, már közel 900 autót vizsgáltak meg, többek között neves autós magazinok számára.

Az autókat közúton vagy egy speciálisan kialakított tesztpályán vizsgálják (most közút volt), ahol egy sajátfejlesztésű szoftverrel értékelik ki a kipufogógázban lévő részecskéket (ebből számítják a fogyasztást), miközben gyűjtik az adatokat a motor teljesítményéről is.

Nick Holden az Emissions Analytics vezérigazgatója szerint annak köszönhető a jó eredmény, hogy a mai sportkocsiknál már elsődleges a könnyű kialakítás és a hatékonyság. ?Ezeket az autókat úgy tervezik, hogy minél többet vegyenek ki minden liter üzemanyagból, így nem túl meglepő, hogy kedvező üzemanyag-fogyasztást mutatnak, amikor bizonyos körülmények között hajtjuk azokat.?