Hétfőn reggel két óvodást szállított foglalkozásra egy minibusz egy New York állambeli kisvárosban, Brewsterben. A sofőr figyelmét az egyik kanyarban alighanem lekötötte a szembejövő forgalom, így nem vette észre, hogy egyenesen a 62 éves Audrey Stone és kutyája, Figo felé tart.

A veszélyt a nő sem észlelte, hiszen vak volt. Kutyája azonban látta, hogy baj lesz, és úgy helyezkedett, hogy a közeledő busz őt, ne pedig gazdáját gázolja el.

A kutyának súlyosan megsérült a jobb lába, a nő pedig elesett, eltörte a könyökét, három bordáját, valamint megrepedt a bokája és vérzett a feje, viszont mindketten túlélték a gázolást.

A kutya mintaszerűen tűrte, hogy ellássák, pedig lábáról csontig lejött a bőr és az izom, azt viszont nehezen viselte, hogy elválasztották gazdájától: folyamatosan vissza akart térni a nőhöz, akinek szemmel láthatóan szintén hiányzott a kutya.

A kutya rövid állatorvosi látogatás után most már lábadozik. Gazdájához azonban még nem térhetett vissza, mert a hölgy saját sérülései miatt egyelőre nem tudná ellátni társát.
A buszvezető ellen vizsgálatot indítottak, amelynek lezárásáig felfüggesztették őt állásából.