A VW Golf közelgő ráncfelvarrása során megkapja az év elején, egy tanulmányautón bemutatott kézmozdulat-felismerő rendszert.

A Volkswagen az év elején, az észak-amerikai szórakoztató elektronikai kiállításon (CES) mutatta be azt a Golf R Touch tanulmányt (képeinken), amely látványos, kétszínű fényezése mellett fedélzeti rendszereivel követelt figyelmet magának.

A koncepcióautó utasterében csak úgy hemzsegtek a monitorok: a vezető előtt az Audi TT-n bevezetett, 12,3 colos, adaptív kijelző szolgáltatta a menetadatokat; a klímát és egyéb funkciókat a szokásos nyolccolos érintőképernyőről lehetett vezérelni, a középkonzol tetején azonban ott trónolt egy 12,8 colos, szintén átkonfigurálható óriásmonitor, amely a multimédiás rendszert, valamint az egyedülálló, kézmozdulat-vezérlő szolgáltatást szolgálta ki.

VW Golf: jövőre már mutogathatsz az autódnak 2 A vezető mozdulatait a tetőkárpitba integrált, háromdimenziós kamerarendszer figyeli. Ha a vezető megérintette a tetőablakot, megjelent a monitoron az ahhoz rendelt menü, amiben további kézmozdulatokkal lehetett nyitni, zárni, billenteni a panelt. Ugyanígy működött az ülésállítás is; a technológiával elvileg tetszőleges számú és jellegű rendszer vezérelhető.

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen funkciókat von a mozdulat-felismerő rendszer hatálya alá a Volkswagen, az azonban bizonyos, hogy a kompakt méretosztályban eddig ismeretlen technológia a 2016 végén esedékes ráncfelvarrás során belekerül a Golfba.