Audi A7, Mercedes CLS, BMW 4-es Grand Coupé, VW Passat CC ? az újdonságra vágyó jómódú vásárlóknak négyajtós kupékat kínálnak az autógyárak. Úgy hírlik a Peugeot is szeretne ebből a tortából egy szeletet.  A minap már beszámoltunk róla, hogy 408 GT néven érkezne a tavaly bemutatott Exalt tanulmány sorozatgyártású változata, most pedig itt van egy vázlat arról, milyennek képzeli egy külföldi designer a kocsit.

A szélességet hangsúlyozó, sportos orrészt dinamikusan emelkedő övvonal követi. Az autó nem kiemelkedően alacsony, sokkal inkább a tetőív és a fém és üveg felületek aránya láttatja kupésnak. Az egybefüggő hátsó lámpák és a lökhárítóba süllyesztett kipufogóvégek egyértelműen jelzik, hogy itt a sportosságon van a hangsúly. Reméljük a Peugeot házi tervezői is valami hasonlóval rukkolnak majd elő.

Csodaszép Peugeot a Passat ellen 2 A 408 GT alapjait a Kínában árult 408 adhatja, amely a 308-as nyújtott padlólemezére épülő szedán. Az 508-asnál nagyjából 10 centivel rövidebbnek ígérkezik a kocsi, 2,7 méteres tengelytávolsággal és a hozzá illő rövid túlnyúlásokkal. Motorjai az ismert 1,6-os benzines (156-205 LE), illetve 1,6-os ( 115 LE) és 2,0 literes (163-180 LE) dízelmotorokból kerülnek ki. Bevetik az 508 RXH-ból ismert hibrid-hajtásláncot (200 LE) is.

Nem várható, hogy az év vége előtt a sorozatgyártású modellből lássunk valamit, sőt valószínűbb a 2016 eleji premier.