Amióta megjelentek a mobiltelefonok, a világ rendőrei különösen érzékenyek azokra az autósokra, akik őket megpillantva hirtelen leeresztik addig fejmagasságban tartott kezüket – rá is áll a szemük, rögtön kiszúrják a gyanús mozdulatot. Ez történt múlt szombaton éjjel is a nagy-britanniai Surrey megyében, ahol egy hölgynek szemmel láthatóan takargatni valója akadt egy közúti ellenőrzés során.
Mobiltelefon helyett azonban valami egészen mást találtak a kezében: egy nyitott sörösdobozt. Amikor a rendőrök rákérdeztek, nem is tagadta: bizony vezetés közben kortyolgatott az italból. 


A rendőrök kivárták az ilyenkor előírt időt – az elfogyasztott alkohol nem hat azonnal a szervezetre -, majd megszondáztatták a hölgyet. A mért véralkoholszint (31 mikrogramm/100 ml) azonban hajszállal a törvényes határérték (35 mikrogramm) alatt maradt. A vezető a szubjektív vizsgálatok során sem mutatta jelét annak, hogy vezetésre alkalmatlan állapotban volna, így a rendőrök nem tehettek mást, mint hogy egy rendkívül alapos fejmosás után útjára bocsátották.
A vezető becsületére legyen mondva, megfogadta a rendőrök tanácsát, és a sört félretéve pihent egyet, majd egy óra elteltével hajtott csak tovább. A közösségi médiákban így is rendkívüli felháborodást váltott ki a hír: autósok tömegei sérelmezték, hogy miközben megbírságolhatják őket, ha vezetés közben esznek, a sörfogyasztást nem szankcionálják a törvények.
Ha vezetni nem is, de dolgozni szabad ittasan, legalábbis Oroszországban…

Vezetés közben sörözött, mégis elengedték 3