Hullanak az autók 2 Nem telik el olyan nap Magyarországon, hogy ne történne közúti baleset, de kedden kicsit megsűrűsödtek az események. A Katasztrófavédelem másfél óra alatt négy komolyabb esetet is jelentett.

12.35:

Az 57-es főút és az M6-os autópálya csomópontjának közelében egy teherkocsi felborult, ezért Mohácsról a hivatásos tűzoltókat riasztották. Ők a járművet áramtalanították, a baleset sérültjét a mentők ápolták, majd kórházba szállították.

12.55:

Egy rakomány nélküli kamion nekihajtott egy beton villanyoszlopnak és kettétörte azt Balmazújváros belterületén, a Hajdúböszörményre vezető úton. A kettétört oszlopot a vezetékek tartják, az útszakaszt lezárták. A balesetben senki nem sérült meg.

13.14:

Két jármű ütközött össze 32-es főúton, a Hatvan és Jászfényszaru közötti útszakaszon. A város hivatásos tűzoltói egy gyors beavatkozó sugár védelme mellett áramtalanították a járműveket. Az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg.

13.56:

Sopronban a Tómalom térségében két autó karambolozott, üzemanyag folyt a burkolatra. Egy embert a mentők kórházba szállítottak. Sopronból a hivatásos tűzoltók vonultak ki, az autókat áramtalanították, és a helyszínt biztosítják. A baleset körülményeit vizsgálják, ez idő alatt egy sávon, rendőri irányítással lehet közlekedni Sopron északi határánál.

Mint a rendőrség közleményéből kiderül 2015. első negyedévében – a márciusi kedvező adatok ellenére – a személysérüléses közúti balesetek, valamint a balesetekben meghalt, illetve megsérült személyek száma nőtt. Január 1. és március 31. között összesen 3088 személysérüléses közúti balesetet okoztak hazánk közútjain, 2,5%-kal többet, mint 2014 első negyedévében (akkor 3026 balesetet regisztráltak). A halálos kimenetelű balesetek száma idén március végéig 11,1%-kal (126-ról 140-re), a könnyű sérüléses baleseteké pedig 3,1%-kal nőtt (1997-ről 2059-re) a tavaly első negyedévi adatokhoz képest.

Vezessetek óvatosan és kössétek be a biztonsági övet!