A 27 éves Jackie Ohide-ra és két fiúgyermekére (7, illetve 2,5 évesek) visszahúzódó, de kedves emberekként emlékeznek a szomszédok, akik elmondták, hogy a család gyakran sétált együtt a környéken, és a fiúk rendkívül tisztelettudó, udvarias gyerekek voltak. Ugyanakkor élettársával, a 34 éves Toby Awaterével rendszeresen veszekedtek, zengett tőlük a környék.


Mégis meglepetésként érte a szomszédságot Adelaide külvárosában, amikor egy vasárnapi hajnalon hangos dudálásra ébredtek: a fiúk voltak azok, mellettük anyjuk holtteste hevert a család autójában. Nem tudni, a gyerekek mikor és miért mentek ki az autóhoz.
Bár a rendőrség kezdettől fogva erőszakos halálként kezelte az ügyet, a halottkém nem talált érdemi sérülést az asszonyon, véleménye szerint a gyilkos nem használt fegyvert. A szomszédok arról számoltak be, hogy hajnali 4 óra körül “vérfagyasztó sikolyt” hallottak.
A rendőrség napokkal később letartóztatta Toby Awatere-t, akit a bűntett elkövetésével vádolnak. A férfi nem tette le az óvadékot, a március derekán történt tragédia óta elzárásban várja az április végén folytatódó tárgyalást.