Mint ahogy arról korábban a Vezess.hu is beszámolt, öt személyt állított elő a rendőrség a 2015. április 15-én hajnalban végrehajtott akcióban. Most videót is közölt az akcióról a rendőrség.

Akcióban a kommandósok:

A gépjárműlopásra, orgazdaságra és főként a gépkocsik egyedi azonosító jeleinek meghamisítására specializálódott személyeket összehangolt művelet keretében a Terrorelhárítási Központ bevonásával fogták el a rendőrök.

A gyanú szerint az elkövetők a főként Magyarországon, illetve nyugat-európai országokból lopott autókat – azok papírjait és alvázszámát meghamisítva – piaci áron vagy az alatt értékesítették a hiszékeny vevőknek.

Lopott autók és újabb elfogás:

A nyomozók az ország egész területén ez idáig 174 – feltehetően lopott – gépjárművet foglaltak le főként magánszemélyektől. Összértékük megközelíti az egymilliárd forintot. A gyanútlan vevők polgári peres úton a bűnözőket perelhetik kártérítésért. Loptak mindent: Audit, Lexust, Fordot, BMW-t, Toyotát, Nissant, Volkswagent, Fiatot stb.

A rendőrök az ügyhöz kapcsolódóan idén kora tavasszal már elfogtak három férfit, így jelenleg nyolc fő ellen folyik a nyomozás lopás, orgazdaság és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.