A gyűjtőszenvedélynek hódoló nő éppen a francia főváros felé tartott a drága ékszerekkel kora este, amikor az A1-es autóút saint-denis-i szakaszának egyik alagútjában – ahol gyakran megszorul a forgalom – betörték az őt szállító taxi egyik szélvédőjét.

A nyomozás előzetes eredménye szerint a gyalogosan érkező három bűnöző a szélvédő betörése után megkaparintotta a nő ékszereket tartalmazó táskáját, majd az autóalagút biztonsági vészkijáratán át elmenekült a helyszínről.

A tajvani származású, Németországban élő nő nemrég vásárolta meg a szóban forgó ékszerkollekciót, benne egy önmagában is 1,7 millió eurót érő gyűrűvel, és azért érkezett a francia fővárosba, hogy egy párizsi múzeumban kiállítsa a különleges darabokat.

A hasonló, általában luxusautók utasai ellen elkövetett rablások gyakoriak ezen a párizsi városhatártól néhány száz méterre eső saint-denis-i útszakaszon, de a mostani eset kivételes zsákmányt hozott az elkövetőknek.

2010 februárjában Krisztina Csernovecka, az akkori kijevi polgármester lánya vált ugyanitt egy hasonló bűncselekmény áldozatává. Tőle állítólag egy gyűrűket és fülbevalókat tartalmazó táskát ragadtak el, 4,5 millió euró értékben.