Különszintű átjárók épülnek Pilisvörösváron, Solymáron, Üröm megállóhely közelében és a Pomázi úton a  Budapest-Esztergom vasútvonalon. Így az ürömi körforgalom nyári átadása után a 10-es főúton a közlekedés gördülékenyebb lesz, a torlódások várhatóan csökkennek majd.
 
Pilisvörösváron várhatóan csütörtök hajnalban átadják az új aluljárót. Az autósok mellett a gyalogosok és kerékpárosok is a részben ideiglenes nyomvonalú aluljárót használva tudnak átkelni a vasút egyik oldaláról a másikra. A vasúti forgalom megindulását követően Solymáron lezárják a Vasút utcai patkó alakú átjárót a vasútállomás mellett, ahol mindkét oldalon P+R parkolókat építenek.

A szintbeni átjáró helyett a bevásárlóközponti körforgalomból induló úton lesz elérhető a település. A Bécsi és Pomázi úti szintbeni átjárók lezárása várhatóan 2015 telén valósulhat meg, ha már megtörtént a 10-es út új nyomvonalon való kiépítése és az Aranyvölgy utca kiszélesítése.
 
Az ürömi körforgalom dél-nyugati ága teremti meg a kapcsolatot az új, közel 2 km hosszú szakasz és a meglévő 10-es út között. Az új nyomvonalon felüljáró fog átívelni a kétvágányú vasútvonal és az Aranyhegyi patak felett, a Bécsi útba pedig a jelenlegi szintbeni átjárótól délre fog becsatlakozni. A 10-es út Üröm és az átjáró közötti része az Aranyvölgy utcában folytatódik majd.

A beruházások 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósulnak meg.