Halálos fenyegetést kapott a BBC a Top Gear miatt 2 Lord Hall személyesen jelentette be a múlt héten, hogy a brit közszolgálati médiatársaság megválik Jeremy Clarksontól, aki nemrég bántalmazta a program egyik producerét. A Mail on Sunday című vasárnapi brit tömeglap beszámolója szerint a fenyegetés e-mail formájában érkezett a BBC-hez, és nem sokkal később egy biztonsági szolgálat emberei jelentek meg Lord Hall és felesége Oxfordshire megyei háza előtt.

A Mail cikkét illusztráló fotókon látható, amint a szolgálat járőrkocsija a ház előtt parkol, és a bejáratnál is őrök állnak. A házaspár szállítását is a kirendelt őrző-védő szolgálat végzi.

A Mail on Sunday forrásai szerint a brit hadsereg különlegesen kiképzett egykori kommandósaiból álló biztonsági szolgálatot a BBC bízta meg saját költségén a vezérigazgató napi 24 órás védelmével, miután a médiatársaság biztonsági szakértői arra a következtetésre jutottak, hogy a fenyegetés hiteles és komolyan kell venni. A lap becslései szerint az őrzés költségei meghaladják a napi ezer fontot (412 ezer forint).

A BBC nem kommentálta az értesülést, a Scotland Yard viszont vasárnap megerősítette, hogy vizsgálatot kezdett a halálos fenyegetést tartalmazó üzenet ügyében. A rendőrségi szóvivő szerint a vizsgálat egyelőre annak kiderítésére irányul, hogy az e-mail honnan érkezett, de az első jelek arra utalnak, hogy az üzenetet külföldről küldték.