A Reuters adatközlése alapján a március 23 – március  27 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 1,6%-kal lett drágább, a gázolajnál 1,9% volt az árak emelkedése. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 3%-kal erősödött. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti változását figyelembe véve április 1-én, szerdán, a benzinnél 2 forintos csökkenés várható, a gázolaj ára a várhatóan nem változik.
A Brent kőolaj ára a héten 53-57 dollár között változott, heti átlagban 1,7 dollárral, 3%-kal nőtt az olajár. Az áremelkedés a hét második felében jelentkezett. a változást a szaúdi-jemeni katonai konfliktus váltotta ki.  
A prémium ólmozatlan benzin tonnánkénti ára március 23 – március 27-e  közötti időszakban 1,6%-kal emelkedett, a másik két piacon (az észak-nyugat-európai piacon és az ARA, Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen piacon) 2,2%-os illetve 3,6%-os volt az áremelkedés. A motorikus gázolaj jegyzésára 1,9%-kal emelkedett, az észak-európai piacokon 1,7-1,9%-os volt az áremelkedés mértéke. Az üzemanyagpiacok áralakulása a héten követte az olajár változását. A benzin esetében az áremelkedést a kirobbanó exportlehetőségek indokolják, a  korábbi exportpiacok mellett most a Vörös-temger térségébe is növekedett a szállítás. 
A forint árfolyama a március 23 – március 27 -i héten 274 Ft/dollár körül ingadozott, összességében közel 9  forinttal kellett kevesebbet adni egy dollárért, mint a megelőző héten. A forint árfolyama a hét második felében már gyengült.
Így a benzin ára 364 forint/liter, a gázolaj ára a 365 Ft/liter körüli szinten alakulhat.
forrás: gkienergia.hu