2,6 millió eurós (790 millió forint) befektetéssel bővíti a Ford 2015-ben a Driving Skills for Life (DSFL) programot, hogy további 5000 fiatal autós vezetési ismereteit tökéletesítse: ezzel 6,7 millióra emelkedik az az összeg, amit a vállalat 2013 óta a programra fordított.

Idén először veszi kezdetét az oktatás Dániában, Hollandiában és Törökországban, így a Ford DSFL programja ezentúl már 11 országra terjed ki.

Az európai 18-24 éves korosztály halálozási statisztikáiban első helyen áll az autóbaleset. A Ford eddig több mint 6100 fiatal belga, francia, német, olasz, román, orosz, spanyol és brit autóst oktatott a biztonságosabb vezetésre. A Ford DSFL ingyenes gyakorlati oktatásainak legfontosabb témája a veszélyhelyzetek felismerése, a jármű kezelése, a helyes sebesség és követési távolság megválasztása, valamint zavaró tényezők kiiktatása. Az autóvezetők megtanulhatják, hogyan legyenek úrrá a megcsúszó autón, mi a helyes vészfékezési technika, és hogyan tekintsék át a veszélyes közlekedési helyzeteket.

Az oktatók külön kitérnek a telefon és a közösségi média használata, illetve az ittas vezetés veszélyeire; a tanulók a különleges “Ittas Vezetés Öltözék” segítségével személyesen is megtapasztalhatják, milyen hatásokkal jár az autóvezetésre az alkoholfogyasztás. A Ford DSFL 11 évvel ezelőtt indult az USA-ban, s azóta több mint félmillió ember tanulhatta meg a biztonságos közlekedést a személyes oktatáson vagy az online kurzusokon keresztül.