Frissítés hétfőn 9 óra 55-kor:

Michelisz a második futamot hivatalosan a hetedik helyen zárta, mert utólag egy hellyel hátrébb sorolták Ma Csing-hua meglökése miatt.

A magyar idő szerint vasárnap esti közlés szerint a túraautó vébé nyitó hétvégéjének mindkét futamán 6-ikként ért célba Michelisz Norbert. Ezt a nem várt sikert a 17-ik helyről rajtolva érte el, hiszen az elkeserítő szombati időmérőn kitört Hondájának bal első kereke.

“Listázva ezt a drámát azt kell mondjam, nincs rossz érzésem utólag. Láthatóan erős az autó, Norbi imádnivaló formában hajt, nem kell más, ne legyünk telhetetlenek. Ha most megnyertük egy hétvégén, három futam összes műszaki baját, akkor itt és most aláírnám” – kommentált Juni György csapatfőnök.

A hétvége első futamán a világbajnok Lopez dominált citroenes csapattársai, Müller és Loeb előtt. A másodikat Loeb nyerte Lopez, és a hondás Monteiro előtt.

“Izzasztó futam volt. Megpróbáltam okosan beosztani az erőmet, és ez szerencsére sikerült. Ennél több nem volt benne” – mondta Michelisz. “Ha őszinte vagyok, akkor álmodtam egy pontszerző helyről, de hogy ennyi pont lesz már az első futamon, azt nem gondoltam volna. Örülök nagyon!”

“A második futam is küzdelmes volt, és nem azért, mert megint hátulról indultam, hanem leginkább a meleg miatt, kánikula van, majdnem 150 liter víz fogyott el ma, ha nem több. Itt egy kicsit túllőttünk a célon, nehezen volt vezethető az autó, de összességében fantasztikus hétvége volt.”