Februárban 5914 új személyautó kelt el a hazai piacon, 18 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A JATO Dynamics összesítése szerint februárban a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt 969-es darabszámmal.

Tíz autóból csak kettőt vett magánszemély itthon 2 A személyautók piacán a hónap győztese a Škoda volt 880 darabbal. A második helyen az Opel (744), a harmadikon a Ford (650) végzett.

Tíz autóból csak kettőt vett magánszemély itthon 3 Az előző hónapban ismét Škoda Octaviából fogyott a legtöbb, 666 darab (ezzel már ezer darab fölött jár az Octavia az idén), Ford Focusból 244-et, Opel Astrából 221-et adtak el. Az első tízben megjelent a Mercedes-Benz B osztály is, ez és az Octavia fölényes győzelme az átadott rendőrautóknak köszönhető. A rendőrautókról itt írtunk, mentünk is velük.

Tíz autóból csak kettőt vett magánszemély itthon 4 Februárban sokkal több volt a céges, mint a magáneladás, előbbiek a piac 81, utóbbiak mindössze 19 százalékát tették ki.