A nyolc hónapos terhes Leslie Cooper február 18-án este próbált meg taxit fogni magának Manhattan központjában, hogy hazautazzon Brooklynba. Beült egy autóba, az el is indult vele, ám a sofőr kisvártatva megállt az út szélén.
Azt mondta, nem működik a kártyaleolvasó a kocsiban, ezért az utasnak ki kell szállnia. A nő felajánlotta, hogy vesz ki készpénzt egy ATM-ből, ám a taxis erre sem volt hajlandó. Megállt az út szélén, kirángatta utasát a hátsó ülésről, durván lelökte a földre, majd elhajtott.
Coopernek nem voltak látható sérülései, ám a biztonság kedvéért elment orvosához. Itt először azt mondták neki, hogy minden rendben van a magzattal, ám néhány nappal később, a 35. hét környékén beindult a szülés – a kismama szerint a taxis trauma miatt.
Habár feljelentést tett a rendőrségen a taxis ellen, ott azt az információt kapta, hogy annak ellenére sem tehetnek semmit, hogy a nő felkutatott egy videofelvételt, amin látszik, mit művelt a sofőr, mivel nem történt testi sérülés. 
A New York-i rendőrség azóta lezárta a nyomozást az ügyben, nem úgy a taxis felügyelet, amely belső vizsgálatot rendelt el, és annak idejére felfüggesztette az érintett taxis engedélyét.