Barbara Bagley és férje, Brad Vom Baur még 2011-ben szenvedett balesetet a Utah állambeli 80-as autópályán. Az autót a nő vezette, agyrázkódást szenvedett, eltört több bordája, megzúzódott a csuklója, és kilyukadt mindkét tüdeje. Férje sokkal rosszabbul járt, a kórházban másfél hónappal később belehalt sérüléseibe.
A nő, mint férje hagyatékának kezelője meg nem határozott összegű kártérítési igényt nyújtott be az orvosi költségek, a családi bevételkiesés, valamint személyes veszteség miatt. Az alperes a baleset okozója – aki történetesen ő maga volt. 
Ms Bagley keresetét eredetileg elutasította az illetékes bíróság, ám ő megtámadta a határozatot. A fellebbviteli bíróság pedig neki adott igazat, így most, 2015-ben megkezdődhet a per, amelyben ugyanazt a nőt két ügyvéd is képviseli.
A vád szerint a nőnek joga van saját magát (gyakorlatilag saját biztosítóját) beperelni, sőt, kötelessége azt megtenni, hogy képviselje férje örökösének érdekeit. A védelem viszont azzal érvel, lehetetlen helyzetbe fogják hozni az esküdteket, akiknek el kell majd dönteniük, mennyire felelős saját veszteségeiért az asszony, és ezek miatt mennyi pénzzel tartozik saját magának.
Nyitóképünkön Barbara Bagley látható kutyájával, aki túlélte a balesetet, ám utána nyomtalanul eltűnt. Aznap került elő, amikor a férj elhunyt.
Vajon mi lehet az oka annak, ha valaki így reagál a felé közeledő teherautóra?

Saját magát perelte be férje halála miatt 1