Rácz Tamás kollégánk percekkel ezelőtt telefonált, hogy Budakalász irányából az M3 felé haladva rémes dugó alakult ki az M0 autóúton. Mivel az M0-s és az M3 csomópontját lezárta a rendőrség az orosz elnök látogatása miatt, aki megkoszorúzza az 1956-ot ellenforradalomnak minősítő, a szovjet felszabadítóknak köszönetet mondó emlékművet, a forgalom feltorlódott.

A cikk írásakor az M2 felé még le lehet menekülni. Akinek nincs ilyen szerencséje, annak türelmet és kitartást kívánunk, remélhetőleg gyorsan feloldódik a torlódás az útzár megszüntetése után. Az imént készült fotónkon a változó jelzésképű tábla látható az autóút felett, amely a lezárásról értesíti az autósokat.

A delegációk hivatalos közlekedési útvonala a 2011-es EU-elnökségi időszak óta nem a reptéri gyorsforgalmi út, a konvojok az M0-M3 bevezetője-Városliget útvonalon át hajtanak a fővárosba. Normál esetben így kevesebb bosszúságot és kárt okoz a lakosságnak a lezárás.

Ladáktól a Forma-1-ig: nézzétek meg Erdős Norti összeállítását azokról a különleges autókról, amelyeket Vlagyimir Putyin vezetett. Kattintsatok a képre!

Putyin miatt áll az M0 1