Megdöbbentő dolgok derültek ki arról a limuzinsofőrről, aki szerdán súlyos balesetet okozott, amelyben elhunyt utasa, Észak-Amerika egyik legismertebb híradósa, Bob Simon.
Mostanra kiderült, hogy a 44 éves afgán bevándorlónak közelébe sem lett volna szabad mennie az autónak: miután tíz évvel ezelőtt egy balul sikerült öngyilkossági kísérletben teljesen lebénult az egyik karja, fél kézzel vezetett. Emiatt több vendége is panaszkodott, ezért kirúgták, ám a limuzinszolgálatot, ahol dolgozott, eladták, az új vezetés pedig ismét felvette őt. Hogy miért, nem tudni, hiszen a cégnél mindenki tudta, hogy munkaidőn kívül hajléktalan barátait fuvarozta a kocsival – ő maga is egy hajléktalan szállón lakott.
A férfi hivatásos sofőrként még nem került bajba, magánautósként azonban összesen kilencszer vonták be a jogosítványát, jelenleg két eljárás folyik ellene gyorshajtás, illetve piros lámpán való áthajtás miatt. 
A végzetes baleset előtt a limuzin oldalával nekikoccant egy Mercedesnek egy New York-i gyorsforgalmi úton, majd “szinte kilőtt”, emlékezett vissza a Mercedes vezetője, aki karcolások nélkül megúszta a kalandot. A rendőrség azt gyanítja, a fék helyett a gázpedálra léphetett az inkompetens sofőr: a limuzin hatalmas sebességgel csapódott neki azt útpályákat elválasztó fém bólyáknak. A hátsó ülésen utazó híradós nem volt bekötve, súlyos belső sérüléseket szenvedett, és eltört a nyaka.
Egy meg nem nevezett forrás szerint Bob Simon sérülései “majdnem olyan súlyosak voltak, mintha metró elé esett volna.”
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 1
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 2

Félkarú sofőr okozott halálos balesetet

Félkarú sofőr okozott halálos balesetet

Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 12
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 13
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 14
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 15
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 16
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 17
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 18
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 19
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 20
Fotó megosztása:
Félkarú sofőr okozott halálos balesetet 21


Robert David “Bob” Simon (1941 – 2015) az USA egyik legismertebb híradósa volt. Az amerikai csapatok vietnami kivonulásától kezdve a Tienanmen téri diáktüntetésig minden jelentős nemzetközi konfliktusnál jelen volt, munkássága során nem kevesebb mint 67 országból tudósította a nézőket. Az első öbölháborúban iraki fogságba esett. 47 éves pályafutása során több mint negyven szakmai díjat kapott.