Megdöbbentő dolgok derültek ki arról a limuzinsofőrről, aki szerdán súlyos balesetet okozott, amelyben elhunyt utasa, Észak-Amerika egyik legismertebb híradósa, Bob Simon.
Mostanra kiderült, hogy a 44 éves afgán bevándorlónak közelébe sem lett volna szabad mennie az autónak: miután tíz évvel ezelőtt egy balul sikerült öngyilkossági kísérletben teljesen lebénult az egyik karja, fél kézzel vezetett. Emiatt több vendége is panaszkodott, ezért kirúgták, ám a limuzinszolgálatot, ahol dolgozott, eladták, az új vezetés pedig ismét felvette őt. Hogy miért, nem tudni, hiszen a cégnél mindenki tudta, hogy munkaidőn kívül hajléktalan barátait fuvarozta a kocsival – ő maga is egy hajléktalan szállón lakott.
A férfi hivatásos sofőrként még nem került bajba, magánautósként azonban összesen kilencszer vonták be a jogosítványát, jelenleg két eljárás folyik ellene gyorshajtás, illetve piros lámpán való áthajtás miatt. 
A végzetes baleset előtt a limuzin oldalával nekikoccant egy Mercedesnek egy New York-i gyorsforgalmi úton, majd “szinte kilőtt”, emlékezett vissza a Mercedes vezetője, aki karcolások nélkül megúszta a kalandot. A rendőrség azt gyanítja, a fék helyett a gázpedálra léphetett az inkompetens sofőr: a limuzin hatalmas sebességgel csapódott neki azt útpályákat elválasztó fém bólyáknak. A hátsó ülésen utazó híradós nem volt bekötve, súlyos belső sérüléseket szenvedett, és eltört a nyaka.
Egy meg nem nevezett forrás szerint Bob Simon sérülései “majdnem olyan súlyosak voltak, mintha metró elé esett volna.”


Robert David “Bob” Simon (1941 – 2015) az USA egyik legismertebb híradósa volt. Az amerikai csapatok vietnami kivonulásától kezdve a Tienanmen téri diáktüntetésig minden jelentős nemzetközi konfliktusnál jelen volt, munkássága során nem kevesebb mint 67 országból tudósította a nézőket. Az első öbölháborúban iraki fogságba esett. 47 éves pályafutása során több mint negyven szakmai díjat kapott.