Az autósok 2014-ben átlagosan 71 100 forintért kötöttek teljes körű cascoszerződést, ami 9,3 százalékkal haladja meg az előző évi szintet. A Netrisk.hu biztosításközvetítő portál statisztikái azt mutatják, hogy érdemes lehet odafigyelni az évfordulós cascováltás lehetőségére, mert messze a legjobb átlagdíjat az ilyen okból szerződők fizetik (51 500 forint). Emellett sokan jelentős összegeket spórolhattak a kgfb-együttkötési kedvezmény igénybe vételével is.
 
Az átlagdíj emelkedése több okra vezethető vissza. Egyrészt 2013-hoz képest húsz százalékkal több új autó jelent meg az utakon (ezekre eleve magasabb díjon köthető casco), másrészt a javítási költségek is emelkedtek, emellett pedig folytatódott a 2013-ban bevezetett 15 százalékos biztosítási adó fokozatos beépítése is a díjakba.

Az emelkedésből ezúttal sem egyenlően részesültek az egyes szegmensek: míg az autóvásárláskor kötött szerződések díja nőtt, az évfordulós szerződést váltó autósok esetében (vélhetően a nagyobb verseny, illetve a nagyobb arányban igénybe vett együttkötési kedvezmény hatására) kissé még csökkent is az átlagdíj 2013-hoz képest.
 
Az ügyfelek a legtöbbet, átlagosan 91 500 forintot új autó vásárlásakor hajlandóak fizetni. Ez a díj 77 százalékkal magasabb, mint amennyiért az évfordulón szerződést váltók kötnek casco biztosítást: ők átlagosan 51 500 forintért kötöttek szerződést a Netrisk.hu oldalán.
Az előző években kötött cascoszerződések vizsgálata azt mutatja, hogy a teljes állományon belül gyorsan növekvő arányban kötöttek cascót 8 éves, vagy annál idősebb autókra (37 százaléknyi az arányuk, szemben a 2013-as 31 százalékkal).  Ugyanakkor a 2-3 éve ismét növekedésnek induló újautó-eladások nyomán 19-ről 24 százalékra emelkedett egy év alatt a 0-3 éves korban biztosított személygépkocsik aránya.
 
Immár évek óta tartó tendencia, hogy a korábban szinte egyeduralkodó módozatnak számító 10 százalék/50 ezer forint önrész mellé fokozatosan zárkózik fel a 10 százalék/100 ezer forintos verzió, amelynek a választása 10 százaléknyi kedvezményt jelent a díjban.
A novemberi kampányidőszakban további jelentős megtakarítási lehetőséget jelentett az együttkötési kedvezmény. Az időszak során kötött, január elsejei kockázatviselésű cascoszerződések átlagdíja továbbra is évről évre folyamatosan csökkenő tendenciát mutat: míg 2012-ben még 44 ezer forintot tett ki, a legutóbbi kampányban már csupán 37 ezer forintot ért a kgfb-vel együtt kötött casco. Hozzá kell tenni, hogy az év végi kgfb-évfordulós körben már csak a legalább ötéves autók maradtak. Ebben a körben a pótlási költségek alacsony szinten mozognak, ezért a biztosítók számukra eleve alacsonyabb díj mellett tudnak biztosítási fedezetet kínálni.