A magyar mezőgazdaság köszöni, jól van, legalábbis ami a fő számokat illeti. 2013-ban 2280, tavaly 2400 milliárd forint volt az ágazat kibocsátása, a mostani EU-s költségvetési ciklusban 12,3 milliárd eurós fejlesztési támogatásra számíthatnak a hazai agrárvállalkozások, ami 1,9 milliárd eurós növekedés a korábbi támogatáshoz képest.

Ennek megfelelően nagyszabású és látványos lesz a hazai agrárszektor legnagyobb hazai gépkiállítása és -vására. A Hungexpo területén tartott kettős rendezvény (AGROmashEXPO és AgrárgépShow) január 28. és 31. között látogatható meg. A temérdek látványos nagy vas mellett természetesen agrárszakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések, kormányzati szakpolitikusok tájékoztatói is szórakoztatják a nagyérdeműt. Az agrokémia területéről is itt lesznek a legújabb termékek, és persze a vetőmag-biznisz is képviselteti magát. További információk ide kattintva érhetők el!

A Fendt zászlóshajóját ki is próbálhatják a komoly érdeklődők

Tavaly 41 ezren regisztráltak a rendezvényre, a látogatók 35%-a konkrét üzleti döntést is hozott a helyszínen. Aki érdekelt a mezőgazdaságban, ne hagyja ki az első idei vásárt a Hungexpo területén!

Felkészülnek: horgászok, vadászok, hajósok, lakókocsisok. Február 12-15-én jön ugyanis a Hungexpo következő rendezvénye, ami nem is egy rendezvény. A FeHoVa (fegyver, horgászat, vadászat), a Budapest Boat Show és a Karaván Szalon egyidejűleg zajlik majd február közepén.