Sokan szálltunk már le úgy vonatról, buszról, hogy nem hagyott nyugodni a gondolat: valamit fenn felejtettünk. Ilyenkor jöhet a kapkodás, a reménykedés, hogy a talált tárgyak osztályán talán leadják, visszakapjuk elvesztett értéktárgyainkat. De mit csináljon az az apuka, aki egy babakocsit hagy a metróban, benne csecsemőjével? 

Ezen az állomáson marad fenn a metrón a csöppség

Ezen az állomáson marad fenn a metrón a csöppség


Egy bécsi férfi szórakozottságában pontosan ezt tette. Alig néhány másodperccel később rájött a bakira, ám addigra bezáródtak az ajtók, és a szerelvény elindult a következő állomás felé. Az apukának szerencsére még maradt annyi lélekjelenléte, hogy felhívja a metró ügyfélszolgálatát, és értesítse a diszpécsert. A szolgálatos ügyintéző egy másodpercig el sem akarta hinni a történetet, főleg, mert ekkorra már eluralkodott a pánik az apukán, így azt sem tudta megmondani, melyik vonalon, melyik állomáson történt az incidens.
Szerencsére a diszpécser higgadt maradt, és minden vonalon leállíttatta a forgalmat. A metró munkatársai átkutatták a szerelvényeket, és néhány percen belül megtalálták a picit, aki mélyen aludt a babakocsiban.
A diszpécser azt tanácsolta az apukának, hogy ne mesélje el feleségének a történteket.
Nyitóképünk illusztráció.
Mit keres egy meztelen nő a metróban, és mit csináljanak vele a biztonságiak? Kattints a képre a történetért!