A kivitelezési munkálatok miatt január végéig útszűkület és 60 km/h-s sebességkorlátozás lesz szakaszosan, az M0-s autópályán az M1-es és az M7-es autópályák csomópontjai között – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétfőn.

A bal pálya kiépítésével 2×3 sávot és egy leállósávot alakítanak ki. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában zajló bővítés 2015 őszére fejeződik be.

A fejlesztés eredményeképpen az M3-as irányába 3 forgalmi sáv+leállósávot, illetve Győr irányba szintén 3 forgalmi+leállósávot használhatnak az autósok.

A forgalomterelés és a sávszűkítés 150 méteres szakaszokban a munkálatok előrehaladásával folyamatosan változik. Ezen a szakaszon terelőfalat és az elválasztó sávba víznyelő aknát építenek, valamint a portálszerkezetek alapozását végzik el.

Forgalomkorlátozás az M0-s autóúton 1
Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője korábban az MTI-nek elmondta, a 2,7 kilométer hosszban, kétszer három sávosra szélesedő autópálya kivitelezési költsége nettó hatmilliárd forint. Őszre fejeződik be a bővítés.

A M0-s déli szakaszának ezen a kis részén a munkát eredetileg a Tópark projekt beruházója vállalta. A válság miatt azonban leállt a beruházás, így elmaradt az autópálya szélesítése is. Ezt pótolja most a NIF.

Forrás: MTI