A kaliforniai Oaklandban élő Gregory Lowrie veleszületett szívrendellenességben szenved, amely folyamatos orvosi ellenőrzést követel meg. Éppen egy ilyen vizsgálatra igyekezett, amikor egy kereszteződésben elgázolta őt egy 81 éves autós. 
Amíg az idős férfi kétségbeesetten tárcsázta a segélyhívószámot, zsebtolvajok futottak oda a tízméteres repülés után a földön fekvő, eszméletlen fiúhoz, és ellopták a pénztárcáját.
Mindez alig néhány méterre történt az áldozat otthonától – már ha otthonnak lehet nevezni egy lakóautót, ahol a beteg fiatalember édesanyjával tengette életét. A nő, Margaret Lowrie, egykor ügyvéd volt, ám kizárták a kamarából, tavaly elveszítette otthonát, és azóta hajléktalanként élnek egy üres telken.
Bár nincs semmi pénzük, Margeretet a legkevésbé sem izgatja, hogy fiát kirabolták. Sokkal nagyobb ugyanis a baj: a gázolás következtében csonttöréseket, belső sérüléseket és agysérülést szenvedett a fiatalember. Gyógyulását a beteg szíve kilátástalanná teszi. “Az orvosok szerint akár meg is halhat” – mondta a kétségbeesett anya.
A múlt szerdán bekövetkezett baleset után egy nappal a fiú vérnyomása stabilizálódott, ám a legújabb hírek szerint eszméletét még mindig nem nyerte vissza.
Kerékpárost gázolt, majd pár nappal később beperelte áldozatát egy autóvezető. “Megsérült az autóm, ki fogja kifizetni?” A történet a képre kattintva olvasható.