Family Active Sports Tourer, röviden FAST: ezen a néven emlegeti új modelljét a BMW, legalábbis átmenetileg. A típus leginkább a 2-es Active Tourer sportosabb, divatosabb alternatívájának tűnik, amelyet igazából már évekkel ezelőtt elkezdtek fejleszteni, ám a jelek szerint megváltozott a fontossági sorrend a BMW háza táján, mert még mindig csak a prototípus fázisában tart a modell.
Az X1-esnél valamivel nagyobb és drágább, ötszemélyes FAST inkább tűnik emelt hasú kombinak vagy egyterűnek, mint szabadidőjárműnek, így izgalmas alternatívája lehet a Mercedes GLA-nak vagy az Audi A4 Allroad kiadásának. A FAST a 2-es Active Tourer padlólemezére épül, így első- vagy összkerékhajtással, háromhengeres turbómotorokkal gyárthatják. A konnektoros hibrid variáns megjelenése biztosra vehető, bár a bevezetés dátumára nem kötnénk fogadást.
A FAST nem egyedül tesztelt a téli hidegben: a megújuló BMW X1 (a fenti képen hátul) is vele tartott a hómezőn. Az új generációs modell július környékén érkezik a piacra, alaphelyzetben elsőkerék-hajtással.