A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Fónagy János szerint lehetnek korrekciók az útdíjrendszerben. Fónagy véleménye szerint néhány kifogás mellett az autósok alapvetően elfogadják az új rendszert.


Az államtitkár a méltányolható észrevételek között említette azokat, amelyek például azt vetik fel, hogy két csomópont között hova tartozik egy-egy szakasz besorolása, amikor a megyehatár a csomópontok között van. Szerinte az eddigi megoldás helyett, amely szerint mindkét e-matrica szükséges volt ezeken a szakaszokon, ésszerű lehet a megoldás, hogy csak az egyik jogosultság is elég legyen.

Azt is méltányolhatónak, illetve ésszerűnek nevezte, hogy bizonyos helyeken, ahol jelentős forgalom terelődne át például belterületi utakra, ott változtassanak a besoroláson. Ugyancsak ebbe a körbe sorolta azokat a helyeket, ahol nincs alternatív elérhetőségi útvonal.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában azt mondta, hogy január harmadik hetében lezárul az új rendszer próbaüzeme. A kabinet ezt követően tekinti át a próbaüzem tapasztalatait, levonja az “értelmes” következtetéseket, és beépíti őket – ígérte a miniszterelnök.

(Forrás: MTI)