Történetünk pár évvel ezelőtt nem történhetett volna meg. Normális taxis nem vállal vidéki fuvart előzetes fizetés nélkül, és akkor rögtön kibukott volna, hogy nem stimmel a dolog. 
Csakhogy közben ezt a bizniszt is okostelefonosították, megjelent az Uber, aminek nem is az a lényege, hogy magánemberek fuvaroznak, hanem hogy menet közben, valós időben terhelik a hitelkártyára a viteldíjat: amennyit mentél, azt automatikusan vonja a rendszer.

Boldog újévet, Ön kért autót? Íme a hősünk okostelefonjára küldött Uber-számla.

Boldog újévet, Ön kért autót? Íme a hősünk okostelefonjára küldött Uber-számla.


Így lehetett, hogy amikor december 31-én egy Mississippi állambeli szurkoló csapata masszívan kikapott a házigazda atlantai csapattól (Georgia állam, kettővel odébb keletre, a kettő között minimum 600 kilométer a távolság légvonalban), és a szerencsétlen flótás utolsó erejével kocsit hívott magának, és célállomásnak nem szállodáját, hanem otthoni címét jelölte meg, a taxis kijött, felvette, és amikor emberünk másnap felébredt a kómából, 908 dolláros (244 ezer Ft) számla várta a telefonján.
Az imént említett 600 kilométer fényében ez nem is volna olyan durva, csakhogy hősünk nem otthonában, hanem az említett hotelszobában ébredt, alig néhány kilométerre a stadiontól, ahol beszállt. A rendszer nyilván rögzítette, hogy onnan utazott pár órával korábban, és a sofőr bölcsen ezt a célt választotta.
És hogy miért került mégis negyedmillió forintba a fuvar? Az Uber szerint egyrészt azért, mert szilveszter éjjel hatalmas a kereslet, ezért jelentős felárral dolgoznak, másrészt meg mert az utas rossz címet adott meg. Azóta egyébként maguk is rájöttek, hogy ez így nem kóser, és állítólag már tárgyalnak egy méltányos viteldíjról az áldozattal.
Ha már részeg az ember, taxizás helyett töltse hasznosan az idejét – mondjuk dolgozzon! Az alábbi videón betegre röhögtük magunkat, készülj, halálos!