A BMW újfajta otthoni töltőállomást mutatott be a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai kiállításon. Az autónak árnyékos, hűvös helyet biztosító szerkezet tetejét napelemnek borítják, így nap közben ingyenesen tölthető az akkucsomag, éjjel pedig automatikusan a legolcsóbb időszakokban üzemel a rendszer – ennek persze ott van értelme, ahol az éjjeli áramot is több ársávba sorolják be.
Ezzel a megoldással a BMW észak-amerikai leányvállalatának kalkulációi szerint éves szinten akár 800 dollár, azaz durván 200 000 forint spórolható meg az áramon. Más piacokon nyilván más összegű megtakarítások jelentkeznek.
A rendszernek nem ez az egyetlen előnye: kiegészíthető ugyanis egy olyan energiatároló megoldással, amely sérült BMW i-modellekből kiemelt, de tökéletesen üzemképes akkumulátorokat használ: ha ehhez szolárcellák is társulnak, akár éjjel-nappal tölthetjük megújuló árammal a kocsinkat, de akkor is jól jön a rendszer, ha otthonunkban szeretnénk világítani, fűteni, mondjuk áramkimaradás esetén.